Koleksi MSNAS

Ingin saya nyatakan yg saya ni adalah seorang collector baru yang minat dalam koleksi First, Last & Replacement Prefix ni. Sebelum ni saya cuma kumpul ikut series, saya tak letak high expectation untuk condition duit, cukup lah sekadar duit masih ada rupa n sedap mata saya sendiri pandang. Modal pun kecik, byk lg komitmen lain yg ada. Untuk kepala ekor ni pun mana yg mampu sy cuba dptkan,...kalau mmg dh xmampu cari ikut series dh la...kalau itu pun tak mampu mmg sy kirim salam ja la..hehe.... ada setengah org depa punya koleksi & condition level mmg serammmm...hehehe...apa2 pun masing2 dgn cara masing2...hobi ni bukan satu perlumbaan, dan bukan tmpat nk tnjuk sapa bagus sapa tak bagus..terlalu luas utk diperkatakan.... yg penting kita enjoy dgn cara kita sendiri...hehehe. Kalau mana2 pihak yang nk perbetulkan mana2 data yg salah amatlah dialu-alukan....

Thursday, 16 February 2012

KOLEKSI PERIBADI - RM2.00 Siri-8 Replacement ZB

Duit RM2 pernah diperkenalkan di negara kita pada tahun 1996 - 1998. terdapat 3 siri berlainan bagi duit rm2 ni. Dalam byk2 duit rm2, duit rm2 Siri-8 Replacement ZB (Gabenor: Ahmad B. Mohd Don)  merupakan duit RM2 yg paling rare la kira...harga dia kalau UNC mmg kalah duit rare RM1 CR..boleh cecah 2 ribu ringgit sekeping. makkkaihh mmg mahal gila. untuk replacement lain duit RM2 iaitu ZA, ZC & ZD, harga xda la mahal mana. Tp aku hairan sbb apa ZB ni mahal sgt. Ada yg kata sbb kuantiti yg limited. boleh jadi gak sbb paling besar no. aku penah tgk pun 1 zero. Yg pasti harga dia kalau condition Fine pun dh boleh koyak poket...nak dapat pun susah...sapa2 yg kt umah tu ada duit rm2 n xpenah perasan prefix apa, boleh balik belek2 tgk la mana tau kot2 ZB...boleh untung..hehe

Alhamdullilah berkat usaha menabung sikit2 lama2 jadi bukit, aku berjaya dapatkan sekeping rm2 ZB ni daripada seorang seller. Even condition dia jatuh kepada Fine sebab ada koyak sikit, tp bg aku xpa la janji ada sekeping ZB dalam collection. lagipun aku xbrapa nk cerewet sgt pasal condition duit ni..hehehhe....kalau collectors yg minat nk lengkapkan duit rm2, yg ni paleng mencabar poket la kira..hahaha



_____________________________________________________________________________

[Duit] Beli [Duit].Blogspot.Com

50 comments:

  1. aku ada sekeping kod CT8545269...masih elok dan keras lagi condition dia. Beharga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. prefix ZB ni adalah prefix gantian , duit yg agak susah untuk dijumpai. so even condition mcm ni or agak buruk pun masih ada harga baik...tp kalau prefix CT tu even keadaan baik tp harga xtnggi mana sbb prefix biasa...harga prefix biasa bd aku dlm 10 - 20 saja bro

      Delete
  2. aku ada rm2 CW3815011 ade harge ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  3. Klau duit rm2 prefix cr ad hrge x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  4. cmane klau siri AN2153572?gabenor ahmad b. mohd don..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  5. saya ade duit rm 2 bersiri ZB00.. cmne ye nak jual, :) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada ke? boleh bg gmba?

      Delete
    2. Kak nurul, Boleh I contact u kat Whatapps? Boleh bg no telefon tak? I minat nak beli RM2 tu

      Delete
  6. saya ade duit rm 2 bersiri ZB00.. cmne ye nak jual, :) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy berminat nk beli. ada wasap atau wechat tak nak contact? tq

      Delete
  7. rm2 AH86***** ade harga tk...hahaha saja tnya...duit tu bapa simpan...tk thu kenapa simpan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  8. How much for prize RM2 start from AL0425125

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Hye, how much can you offer for RM2 sign Gabenor / BY9485138. Condition (7/10)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada harga tp tak mahal sbb xda apa yg istimewa....bergantung kepada kondisi duit gak

      Delete
  11. Saya ada rm2 ringgit running no.. no xde la cantik stat CS berminat?

    ReplyDelete
  12. Saya ada rm2 ringgit running no.. no xde la cantik stat CS berminat?

    ReplyDelete
  13. kalau RM2 CV9530559 gabenor.. berapa lakunya?

    ReplyDelete
  14. Brape harga duit rm2 bersiri DY??

    ReplyDelete
  15. Brape harga duit rm2 bersiri DY??

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Brape harga duit rm2 bersiri DY??

    ReplyDelete
  18. DQ0096050 brape harga kondisi dlm keadaan baik tolong reply brape harge and sape nk beli boleh email sy atuladam29@gmail.com

    ReplyDelete
  19. rm2 siri-8 BHxxx kondisi fine . berminat 01126558801

    ReplyDelete
  20. sy ada RM2 siri CR.. im880715@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Saya ada sekeping rm2 siri zc... joannalee9624@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Saya ada sekeping rm2 siri zc... joannalee9624@gmail.com

    ReplyDelete
  23. Ada sekeping rm20 zb0040102..ade rege ker?

    ReplyDelete
  24. Ade sekeping rm20 zb0040102...ade rege tak?

    ReplyDelete
  25. saya ada sekeping duit kertas RM 50 bersiri ZB00....berminat whassap 0162967460.

    ReplyDelete
  26. Saya ada sekeping rm2 siri no CA8382626

    ReplyDelete
  27. Saya ada sekeping rm2 siri no CA8382626

    ReplyDelete
  28. Nak tnya jgk sy ad rm 2 siri no zb012 bpe ea hrga die ..

    ReplyDelete
  29. Sye ada rm2 siri no BL5462794

    ReplyDelete
  30. Sy ada RM2 siri no CS8668648, berapa harga??

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Salam bro...aku ada not rm2 sign ahmad don siri AWxxxxxxx brapa harga bleh dpt?? Pm 0199884967

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. Helloo..
    Aku ada enm keping Rm 2 Rgt lma no sri BT1971478 ada hrga tak ??
    Keadaan duit masih baru dn bersih
    Klo ada yg berminat pm no ne 01131584908

    Ok Thank youu..

    ReplyDelete
  36. Helloo..
    Aku ada enm keping Rm 2 Rgt lma no sri BT1971478 ada hrga tak ??
    Keadaan duit masih baru dn bersih
    Klo ada yg berminat pm no ne 01131584908

    Ok Thank youu..

    ReplyDelete
  37. Rm2 siri8 ahmad don Prefix Ct..de 4pcs running number CT51888552-5.UNC..Agak2 brpe ye.?

    ReplyDelete
  38. Saya da 2 keping DA0454252 n DA0454252. Beharge ke?

    ReplyDelete
  39. Saya ada 5 keeping RM2 : Hubungi 0182818015

    ReplyDelete