Koleksi MSNAS

Ingin saya nyatakan yg saya ni adalah seorang collector baru yang minat dalam koleksi First, Last & Replacement Prefix ni. Sebelum ni saya cuma kumpul ikut series, saya tak letak high expectation untuk condition duit, cukup lah sekadar duit masih ada rupa n sedap mata saya sendiri pandang. Modal pun kecik, byk lg komitmen lain yg ada. Untuk kepala ekor ni pun mana yg mampu sy cuba dptkan,...kalau mmg dh xmampu cari ikut series dh la...kalau itu pun tak mampu mmg sy kirim salam ja la..hehe.... ada setengah org depa punya koleksi & condition level mmg serammmm...hehehe...apa2 pun masing2 dgn cara masing2...hobi ni bukan satu perlumbaan, dan bukan tmpat nk tnjuk sapa bagus sapa tak bagus..terlalu luas utk diperkatakan.... yg penting kita enjoy dgn cara kita sendiri...hehehe. Kalau mana2 pihak yang nk perbetulkan mana2 data yg salah amatlah dialu-alukan....

Wednesday, 19 October 2011

KOLEKSI PERIBADI - DUIT KERTAS RM2.00 (COMPLETE SERIES)

Duit RM2.00 Malaysia mula dicetak pada tahun 1996. Terdapat 3 siri yang berbeza pernah dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia, bermula dengan Siri - 8 dan berakhir dengan Siri - 10
_________________________________________________________

RM2.00 Siri - 8



Tahun: 1996
Gabenor: Ahmad Bin Mohd Don (Side Signature)
Printer: -
First Prefix: AA
Last Prefix: DF
Replacement Prefix: ZA, ZB, ZC
_________________________________________________________

RM2.00 Siri - 9

Tahun: 1998
Gabenor: Ali Abul Hassan Bin Sulaiman (Side Signature)
Printer: -
First Prefix: DF
Last Prefix: DJ
Replacement Prefix: ZD 0
_________________________________________________________

RM2.00 Siri - 10

Tahun: 1999
Gabenor: Ali Abul Hassan Bin Sulaiman (Centre Signature)
Printer: -
First Prefix: DJ
Last Prefix: DY 08
Replacement Prefix: -
_________________________________________________________


Next target untuk koleksi peribadi RM2.00 adalah untuk mencari duit replacement & first - last prefix.. tapi tak tau lagi la bila nk boleh capai target tu....selangkah demi selangkah..hehe
_______________________________________________________________________

64 comments:

  1. slow2 bro.... nk cepat amik VF...murah, nk berbajet tinggi amik UNC... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. heheheh bajet xbrapa tinggi bro....layan VF above ja dulu..nnti2 ada rezeki lebih upgrade...hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam..RM2 Ali Abul Hassan (side signature) prefix DH berharga tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....harga tu ada cuma xtinggi la bergantung pada condition duit tu...kalau UNC mcm baru kuar dr bank tu dlm rm8 - rm20

      Delete
  4. Salam..RM2 Ahmad bin Mohd Don (side signature) prefit AR b'harga tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....harga tu ada cuma xtinggi la bergantung pada condition duit tu...kalau UNC mcm baru kuar dr bank tu dlm rm8 - rm20

      Delete
  5. kalau dj side sign AAH..VF..berapa agaknya bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga yg sy penah tgk di pasaran dlm lingkugan 8 - 20 gak...just kalau UNC harga up sikit

      Delete
    2. hmm..DJ last prefix..saya dapat DJ2XXXXXX..MAYBE LAST PREFIX HIGHER

      Delete
  6. salam, kalau Ali Abul Hassan Bin Sulaiman (Centre Signature) tu dalam lingkungan berapa ringgit erk ?

    ReplyDelete
  7. Salam. bergantung kepada condition duit & prefix juga
    kalau prefix yg biasa condition cntik xsampai 20 ringgit
    kalau special prefix (fisrt, last, replacement) boleh cecah 40 or lebih sekeping

    ReplyDelete
  8. As- salam bro... berape nilai harga RM 2 siri - 9?

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. mcmmne plak nilai klau Rm2 prefix ct....?

    ReplyDelete
  10. Assalamuallaikum..saya ada dua keping RM2 AX1669914 dan CZ4003962 berap harga kalau saya nak jual

    ReplyDelete
  11. As salam.saya ada RM 2 prefix bd condition UNC.brp nilai pasaran sekarang?

    ReplyDelete
  12. Salam saya ada 10 keping rm2 AHMAD BIN MOHD DON berapa nilai pasaran sekarang

    ReplyDelete
  13. salam sy ada rm2 sign aisyah tgh DT7319316 berminat whtsapp 017-3811423

    ReplyDelete
  14. salam sy ada rm2 sign aisyah tgh DT7319316 berminat whtsapp 017-3811423

    ReplyDelete
  15. Hello ade sape2 x nk beli duit rm2 CV1927325??

    ReplyDelete
  16. Gabenor adalah seperti nama gabenor dkat gmbr atas tu..jika ada yg brminat nk beli sila whatsapp 012 814 1146..tq

    ReplyDelete
  17. Gabenor adalah seperti nama gabenor dkat gmbr atas tu..jika ada yg brminat nk beli sila whatsapp 012 814 1146..tq

    ReplyDelete
  18. Hello ade sape2 x nk beli duit rm2 CV1927325??

    ReplyDelete
  19. Hello ade sape2 x nk beli duit rm2 CV1927325??

    ReplyDelete
  20. Sesiapa nak RM2 CV7132206 & DL5863935 ?...

    ReplyDelete
  21. sesiapa nk beli duit RM2 AS6861600 Dan AV5950728

    ReplyDelete
  22. Duit RM2 (AA5893582) tahun di buat..tahun berapa?

    ReplyDelete
  23. assalam saya ada duit lama rm 50 dan rm 2 berminat boleh whatup saya di talian 018-9107659 betul-betul berminat saya akan hantar gambar ......syiling lama juga ada...terima kasih

    ReplyDelete
  24. Hello saya ade duit rm 2 no sri bv5199072

    ReplyDelete
  25. Hi..saya ade duit rm2 siri DV6532028. Sign gabenor Ali ditengah..

    ReplyDelete
  26. Hi assalamualaikum w.b.t
    Boleh sesiapa bagi tahu saya berapa current value utk duit RM2 siri 10 prefix DR7839738? Saya betul betul nak tahu jadi harap ada yang sudi membantu bagi info. Terima kasih :')

    Juga RM1 prefix DB0966103.

    ReplyDelete
  27. Hi assalamualaikum w.b.t
    Boleh sesiapa bagi tahu saya berapa current value utk duit RM2 siri 10 prefix DR7839738? Saya betul betul nak tahu jadi harap ada yang sudi membantu bagi info. Terima kasih :')

    Juga RM1 prefix DB0966103.

    ReplyDelete
  28. Hi assalamualaikum w.b.t
    Boleh sesiapa bagi tahu saya berapa current value utk duit RM2 siri 10 prefix DR7839738? Saya betul betul nak tahu jadi harap ada yang sudi membantu bagi info. Terima kasih :')

    Juga RM1 prefix DB0966103.

    ReplyDelete
  29. Assalam . Berapa harga RM2 sign Ahmad don AC ?

    ReplyDelete
  30. Hello, how much you can offer for RM2 sign Gabenor. Condition (7/10) you can contact me at 019-8974928

    ReplyDelete
  31. RM2 CU4476741 call or wassap 016-416 7505 item in good condition

    ReplyDelete
  32. RM2
    Tahun: 1996
    Gabenor: Ahmad Bin Mohd Don (Side Signature)
    AU5349816
    AU5349823
    AU5349826
    BS3670737
    BS3670747
    wassap 019-5100945 item in good condition UNC

    ReplyDelete
  33. Saye ade rm2 .Gabenor: ahmad bin mohd don(side signature)
    AF9858089

    ReplyDelete
  34. Saya ada rm2 sign ahmad bin mohd don. Side signature. CA9074899. Whatsapp 0173666720

    ReplyDelete
  35. sya ade rm50 siri 9, prefix AK, side sign Dato Ahmad b mohd Don. ada yg berminat nak beli dgn harga yg bgus..? Dan Rm100 siri 9, side sign Dato Ahmad b Mohd Don. prefix AD.

    ReplyDelete
  36. Saya ada sign aisah dan ali adul hasan RM2 DAN RM1 skiranya ada yg berminat..01131603903

    ReplyDelete
  37. Sy ad duit rm2 siri-8 sekiranya berminat bole whatssap saya 0123882074

    ReplyDelete
  38. dua ringgit kertas AP1041771 berapa nilai?

    ReplyDelete
  39. salam sy ada rm2 kertas AB1221241 side sign Dato Ahmad b Mohd Don. brminat ws sy 0148269943

    ReplyDelete
  40. salam sy ada rm2 kertas AB1221241 side sign Dato Ahmad b Mohd Don. brminat ws sy 0148269943

    ReplyDelete
  41. Slm bro rm2 siri no AA 722746 brapa nilai bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pom AA 8224781.bape nilai eh?

      Delete
    2. Aku pom AA 8224781.bape nilai eh?

      Delete
  42. Saya ada siri 10. Boleh jual ke ?

    ReplyDelete
  43. Salam saya ada 2 ringgit lama 2 keping dan 5 ringgit lama 1 keping... Siapa berminat whatsaap saya 0133455570

    ReplyDelete
  44. Salam , saya ada duit Rm2 siri AF 1010964 . Berminat boleh wassap saya 0174906370

    ReplyDelete
  45. Saya ada rm 2 no siri DN8669076 tanda tangan aisha tngah,ada harga ke,berminat ws 0166994576

    ReplyDelete
  46. alam semua.Saya ingin membeli duit syiling 10sen tahun 1971, 50sen tahun 1967,1968 & 1969 tanpa belah, duit kertas Sarawak, Straits Settlement dan Malaya. Sila email gambar pada uetcoins@gmail.com atau wasapp pada 012 7969785. Terimakasih. Zul

    ReplyDelete
  47. Salam, i ad wang RM2 , TAHUN 1999 , Siape nak wang ni, boleh kasih budget/mahar brp.. Thx

    ReplyDelete
  48. It haven't been long since i was looking for this kind of a post, and here i am checking out the post. I do feel very honored, to know that i have found a post that provides very relevant information step at a time. Meanwhile, if you need Research Proposal Writing Services, just make contact through the link provided.

    ReplyDelete
  49. Saya pun ada. Dua keping..berminat leyh pm bf6016748 cw7003291

    ReplyDelete
  50. Nak duit 2rgt lama saya ada..pm 0175200778

    ReplyDelete
  51. Saya ada 150 keping notes RM2
    0129077595

    ReplyDelete
  52. Saya ada RM2 Abul Hassan Side Signature First Prefix DF condition macam baru keluar dr bank,dpt tips dr tourist S'pore...��

    ReplyDelete
  53. Salam.Last prefix rm2 ahmad don DA7987516.
    SILA WTSPP 01140331388.
    KEPADA SY.

    ReplyDelete