Koleksi MSNAS

Ingin saya nyatakan yg saya ni adalah seorang collector baru yang minat dalam koleksi First, Last & Replacement Prefix ni. Sebelum ni saya cuma kumpul ikut series, saya tak letak high expectation untuk condition duit, cukup lah sekadar duit masih ada rupa n sedap mata saya sendiri pandang. Modal pun kecik, byk lg komitmen lain yg ada. Untuk kepala ekor ni pun mana yg mampu sy cuba dptkan,...kalau mmg dh xmampu cari ikut series dh la...kalau itu pun tak mampu mmg sy kirim salam ja la..hehe.... ada setengah org depa punya koleksi & condition level mmg serammmm...hehehe...apa2 pun masing2 dgn cara masing2...hobi ni bukan satu perlumbaan, dan bukan tmpat nk tnjuk sapa bagus sapa tak bagus..terlalu luas utk diperkatakan.... yg penting kita enjoy dgn cara kita sendiri...hehehe. Kalau mana2 pihak yang nk perbetulkan mana2 data yg salah amatlah dialu-alukan....

Sunday, 30 October 2011

KOLEKSI SYILING MALAYSIA - 50 Sen (67, 68 & 69 Security Edge)

Duit syiling 5 kupang ni mmg kebanyakkan orang penah jumpa & guna. 5 kupang security Edge (SE) atau ramai yang panggil duit 5 kupang terbelah dikeluarkan pada tahun 1967, 1968 & 1969. Untuk tahun 67 & 68 masih boleh jumpa kalau naseb baik. Kalau nk beli kt orang pun xmahal mana pun. Tapi utk tahun 69 mahal sikit n susah nk jumpa circulated sebab cetakan cuma 2 juta keping, Aku pun simpan gak la duit2 5 kupang ni..heheheh

Jumlah Tempaan:

50 Sen 1967 (SE) = 15 000 000 Keping
50 Sen 1968 (SE) = 12 000 000 Keping
50 Sen 1969 (SE) =   2 000 000 Keping

Ditempa oleh = Royal Mint, UK
________________________________________________________________

50 Sen Security Edge (Pandangan Depan & Belakang)

________________________________________________________________

50 Sen Security Edge (Pandangan Sisi)
 
________________________________________________________________

50 Sen 1967, 1968 & 1969 Security Edge - 1

________________________________________________________________

50 Sen 1967, 1968 & 1969 Security Edge - 2


___________________________________________________________
50 Sen 1967, 1968 & 1969 Security Edge - 3


___________________________________________________________

50 Sen 1967, 1968 & 1969 Security Edge - 4


___________________________________________________________
Koleksi peribadi 5 kupang 67,68 & 69. Circulated condition. Kurang sekeping tahun 1968 untuk cukupkan 20 set 67,68 & 69

[Duit] Beli [Duit].Blogspot.Com

10 comments:

  1. Replies
    1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. bro, saja lengkapkan 10 set tuk 50 sen 67, 68 & 69 Security Edge...nk cari yg ME mmg xmampu la..hehe

    ReplyDelete
  3. Ada jumpa org jual ME ke? Pm saya kalau tahu. Macih.

    ReplyDelete
  4. wow..sampai 4 set tuh....nak buat jugak la cam ni..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. saya nak jual syiling 50 sen security edge tahun 1968..siapa berminat boleh email farrahumairahibrahim@gmail.com. price can be negotiated.

    ReplyDelete
  6. Yg berminat 50sen whatsupp 0199376151saya ada 67 68 69

    ReplyDelete
  7. Saya ada 50 sen 67 dan 68 berlongkang , condition 100% good.. Berminat pm sy di no 01112530618 , watsap pn bleh.. Pm price

    ReplyDelete
  8. Sy nk jual 50sen 1967 mint watssl 0179331402

    ReplyDelete
  9. saya ada banyak duit syiling lama 50sen 1968 security edge , 50sen , 20 sen , 10sen, 5 sen , 1sen, syiling peringatan rancangan msia ke 3 $10 perak dan RMke 4 $20 perak dan $1 perak, syiling $1 -1992, kertas $2 dan lain2.
    siapa berminat whatsapp/sms 012-9796386

    ReplyDelete